Site menu
Login form
Site friends
Our poll
Rate my site
Total of answers: 18


Thursday, 2024-03-28, 4:26 PMMainRegistrationLogin
Clima-Energia
Welcome Guest | RSS
[ New messages · Members · Forum rules · Search · X-File.gr · RSS ]
  • Page 1 of 1
  • 1
Clima-Energia Forum » Κλιματισμός : Συστήματα VRV » Γιατί να χρησιμοποιούμε κλιματισμό; » Επίδραση στην υγεία σας
Επίδραση στην υγεία σας
AdminDate: Tuesday, 2008-06-03, 7:49 PM | Message # 1
Private
Group: Administrators
Messages: 11
Reputation: 0
Status: Offline
Άτομα ευαισθητοποιημένα σε θέματα υγείας δίνουν όλο και μεγαλύτερη προσοχή στην ποιότητα του αέρα του εσωτερικού περιβάλλοντος. Μπορεί να υποστείτε τις συνέπειες για την υγεία σας από μικρόβια του αέρα του εσωτερικού περιβάλλοντος σε μικρό χρονικό διάστημα αφού εκτεθείτε σε αυτά ή και χρόνια αργότερα. Ο κλιματισμός έχει τη δυνατότητα να αποτρέπει ή να μειώνει ορισμένες από τις συνέπειες αυτές.

Ο τρόπος με τον οποίο κατασκευάζονται σπίτια και κτίρια με στόχο τη διατήρηση ενέργειας έχει μειώσει το φυσικό εξαερισμό και την κυκλοφορία φρέσκου αέρα, γεγονός το οποίο, στη χειρότερη περίπτωση, μπορεί ακόμη και προκαλέσει το σύνδρομο "sick building syndrom". Όταν σταματά ο εξαερισμός ενός σπιτιού, μειώνεται η ενέργεια που απαιτείται για την ψύξη και τη θέρμανσή του. Αυτό όμως ταυτόχρονα σημαίνει ότι τα επίπεδα υγρασίας παραμένουν στο εσωτερικό του σπιτιού, ανακυκλώνοντας τον ίδιο αέρα και τα ίδια μικρόβια μέρα με την ημέρα. Σκόνη, καπνός, βακτήρια, ιοί, μούχλα, μύκητες και αέρια κυκλοφορούν σε όλο το σπίτι.

Η σκόνη προέρχεται από το δέρμα, τα μαλλιά, τα ρούχα ή από τα παπούτσια όταν μπαινοβγαίνουμε. Η μούχλα και οι μύκητες ακολουθούν τη σκόνη. Τα αέρια μπορεί να προκληθούν από βαφές, μπογιές, βερνίκια και κόλλες.

Επιπλέον, επίπεδα υγρασίας ύψους 50% τουλάχιστον μειώνουν σημαντικά τα ποσοστά επιβίωσης του ιού της γρίπης.

Μερικές από τις επιλογές για να μειωθεί η συγκέντρωση μικροβίων στον αέρα του εσωτερικού περιβάλλοντος είναι ο εξαερισμός, η χρήση φίλτρων και ο έλεγχος των επιπέδων υγρασίας. Ο κλιματισμός προσφέρει τις επιλογές αυτές. Κάθε μονάδα κλιματιστικού διαθέτει φίλτρο. Ο τύπος του φίλτρου εξαρτάται από τον τύπο του συστήματος κλιματισμού. Ένα σύστημα με ενσωματωμένη δυνατότητα εξαερισμού απαιτεί ένα λιγότερο αποδοτικό φίλτρο. Η αποδοτικότητα ενός φίλτρου υπολογίζεται βάσει του ποσοστού συλλογής σωματιδίων.


T.T.
 
Clima-Energia Forum » Κλιματισμός : Συστήματα VRV » Γιατί να χρησιμοποιούμε κλιματισμό; » Επίδραση στην υγεία σας
  • Page 1 of 1
  • 1
Search:

Copyright MyCorp © 2024