Site menu
Login form
Site friends
Our poll
Rate my site
Total of answers: 18


Friday, 2024-04-26, 11:12 AMMainRegistrationLogin
Clima-Energia
Welcome Guest | RSS
[ New messages · Members · Forum rules · Search · X-File.gr · RSS ]
  • Page 1 of 1
  • 1
Clima-Energia Forum » Η ολοκληρωμένη λύση » ΜΕΛΕΤΗ » ΜΕΛΕΤΗ (ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΑΞΙΩΝ ΚΑΙ ΕΥΡΕΣΗ ΣΩΣΤΗΣ ΘΕΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΙΜ/ΚΟ)
ΜΕΛΕΤΗ
climarmDate: Friday, 2008-09-26, 8:15 PM | Message # 1
Private
Group: Moderators
Messages: 2
Reputation: 0
Status: Offline
Όταν μελετούμε έναν χώρο ή ένα σύνολο δωματίων σε ένα σπίτι , προσέχουμε πάντα το κλιμ/κο να φυσάει κατά το μήκος του δωματίου . Αυτό το κάνουμε έτσι ώστε να καλύψουμε πιο μεγάλο όγκο αέρα με τον ανεμιστήρα (fan) του κλιμ/κού . Πρέπει να λάβουμε σοβαρά υπ'όπσιν οτι στο σημείο που θα εγκαταστήσουμε το κλιμ'κό ( το τοιχείο ) θα πρέπει να είναι από τούβλο , ώστε να γίνει η τρύπα για να περάσουν οι σωληνώσεις μας .
Εάν δεν έχει τούβλο εκεί ο τοιχος και δεν μπορούμε να κάνουμε άλλου είδους εγκατάσταση , τότε αναγκαστικά θα πρέπει να φαίνονται οι σωλήνες μέσα στο δωμάτιο τόσο όσο χρειάζεται ώστε να φτάσουν οι σωλήνες μας στο πλησιέστρο κομμάτι τοίχου απο τούβλο για να βγούν έξω .
Κάτα την διάρκεια της μελέτης μας θα πρέπρι να προσέξουμε για παράθυρα , αμώνωτα σημεια του σπιτιού , η εξωτερικοί τοιχοι ακάλυπτοι , που έχουν πολλές θερμικές απώλειες και επιβαρύνουν την λειτουργία του κλιμ/κού . Έτσι θα πρέπει η επιλογή κλιμ/κου να γίνει με αλλες θερμικές προδιαγραφές .
Επίσης σημαντικό είναι να βρούμε την πλησιέστερη πηγη ρεύματος (πρίζα) , και να δούμε εαν η παροχή της είναι αρκετή για το σύστημά μας . Καλό είναι το κάθε μηχάνημα να έχει την δική του ασφάλεια στον πίνακα με 16 άρα ασφάλεια και άνω , ανάλογα πάντα με τις απαιτήσεις μας.
Θα μηλήσουμε άλλη φορά για ειδικές μελέτες και εφαρμογές για δωμάτια ελένχου ( computer room ) , προεγκαταστάσεις κλιματισμού - καναλάτα μηχανήματα - κουζίνες και χώροι καπνιστών , κεντρικά - ημικεντρικά με ιονιστές και συστήματα ελένχου του αέρα στον χώρο . [/size]
Attachments: techn_filters.bmp (40.8 Kb)
 
Clima-Energia Forum » Η ολοκληρωμένη λύση » ΜΕΛΕΤΗ » ΜΕΛΕΤΗ (ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΑΞΙΩΝ ΚΑΙ ΕΥΡΕΣΗ ΣΩΣΤΗΣ ΘΕΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΙΜ/ΚΟ)
  • Page 1 of 1
  • 1
Search:

Copyright MyCorp © 2024