Site menu
Login form
Site friends
Our poll
Rate my site
Total of answers: 18


Saturday, 2024-04-20, 2:58 PMMainRegistrationLogin
Clima-Energia
Welcome Guest | RSS
[ New messages · Members · Forum rules · Search · X-File.gr · RSS ]
  • Page 1 of 1
  • 1
Clima-Energia Forum » Κλιματισμός : Συστήματα VRV » Βασικές πληροφορίες για τον κλιματισμό. » Ο κύκλος του ψυκτικού
Ο κύκλος του ψυκτικού
AdminDate: Tuesday, 2008-06-03, 7:42 PM | Message # 1
Private
Group: Administrators
Messages: 11
Reputation: 0
Status: Offline
Ένα κλιματιστικό λειτουργεί παρόμοια με ένα ψυγείο. Το ψυκτικό κυκλοφορεί μέσα στο σύστημα ενώ αλλάζει η μορφή του ή η κατάστασή του. Τέσσερα είναι τα στάδια στον "κύκλο του ψυκτικού".

1 Ο συμπιεστής που κάνει το ψυτκικό να κυκλοφορεί μέσα στο σύστημα είναι η καρδιά του κλιματιστικού. Πριν περάσει από το συμπιεστή, το ψυκτικό είναι σε αέρια μορφή με χαμηλή πίεση. Λόγω του συμπιεστή αυξάνει η πίεση του αερίου, θερμαίνεται και ρέει προς τον συμπυκνωτή.

2 Στον συμπυκνωτή το υψηλής πίεσης και θερμοκρασίας αέριο απελευθερώνει τη θερμότητά του στον αέρα του εξωτερικού χώρου και μετατρέπεται σε υγρό υψηλής πίεσης που υποψύχεται.

3 Το ψυκτικό υψηλής πίεσης περνάει από την βαλβίδα επέκτασης, η οποία μειώνει την πίεση, και έτσι, η θερμοκρασία γίνεται χαμηλότερη από τη θερμοκρασία του χώρου που ψύχεται. Με τον τρόπο αυτό έχουμε κρύο ψυκτικό υγρό χαμηλής πίεσης.

4 Το χαμηλής πίεσης ψυκτικό ρέει προς τον εξατμιστή όπου απορροφά θερμότητα από τον αέρα του εσωτερικού χώρου, εξατμίζοντάς την, και μετατρέπεται σε αέριο χαμηλής πίεσης. Το αέριο επιστρέφει στον συμπιεστή και ο κύκλος επαναλαμβάνεται από την αρχή.


T.T.
 
Clima-Energia Forum » Κλιματισμός : Συστήματα VRV » Βασικές πληροφορίες για τον κλιματισμό. » Ο κύκλος του ψυκτικού
  • Page 1 of 1
  • 1
Search:

Copyright MyCorp © 2024